söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

”Vi ska öka ytterligare”

Publicerad: 7 februari 2012, 09:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:33

Kanal 5:s programchef, Lars Beckung, kommenterar januariökningen och planen för hur kanalen ska ta ännu fler tittartidsandelar.

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

HW

Henrik Widell


Som dagensmedia.se berättade tidigare idag så har Kanal 5 ökat tittandet mest av alla kanaler under januari. Kanalen har ökat tittartidsandelen med 0,8 procentenheter till totalt 10,3 procent.

– Det känns väldigt bra och viktigt. Vi har lagt hela vårens strategi på att komma igång tidigare och har ökat både investeringen och de svenskproducerade timmarna. Det handlar om att göra rätt grejer och det har vi lyckats med, säger Lars Beckung.

Med sin ökning har Kanal 5 passerat TV3 som den största kommersiella kanalen efter TV4. Frågan är om kanalen kan hålla sig kvar på den nivån.

– Ambitionen är inte att hålla sig kvar utan att öka ytterligare. Man ska vara ärlig och säga att en del av ökning beror på att vi inte gjorde en fantastisk januari förra året, så med det vi har i tablån ska vi absolut kunna öka.  

Ökningen ska komma från en blandning av nya inköp och beprövade kort. Av de nya inköpen är det speciellt ett som Kanal 5 hoppas extra på.

– Ja, dramaserien Good Christian Bitches som görs av ABC, gänget bakom Desperat Housewifes. Det är en stor satsning som vi tror mycket på.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev