Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

”Vi satsar tolv månader i år”

Publicerad: 1 Juni 2011, 11:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:08

TV4 fyller sommartablån med allsång, sommarkryss och den nyinköpta serien ”The Killing” med Joel Kinnaman.


– Den här sommaren är riktigt bra. Det är ett år då vi satsar alla 12 månader, säger Malte Andreasson, planeringsdirektör för TV4-gruppen.

TV4-gruppen satsar på flera gamla, kända sommarprofiler i årets tablå. Tina Nordström återvänder till kanalen med ”Tinas sommarkök” på onsdagar och Ernst Kirchsteiger kommer tillbaka i ”Sommar med Ernst” på torsdagar.

Lotta Engberg fortsätter att leda allsången i ”Lotta på Liseberg” på måndagar, men den här gången får hon en ny motpart i SVT där Måns Zelmerlöw efterträder Anders Lundin i tisdagarnas ”Allsång på Skansen”.

– Vi har höjt ambitionerna med Lotta genom att ta bort Bingospelet och göra det till ren underhållning. SVT kommer igång två veckor senare och har dessutom en ny programledare. Jag hävdar att det blir Lotta som sätter tonen och växer i sommar, säger Malte Andreasson.

Nyligen köpte TV4-gruppen in ”The Killing”, Joel Kinnamans stora debut i Hollywood som bygger på den danska serien ”Brottet”. I sommar drar den igång i moderkanalen på torsdagar.

– Det är en riktigt bra serie som dessutom är smart gjord eftersom den inte har samma mördare som i den danska versionen.

Som fredagsunderhållning blir det ”Postkodskampen”, där lag från åtta svenska städer möter varandra i vattentävlingen Postkodlotteriet Magplask.

På lördagar återkommer Gry Forssell med en ny omgång av ”Sommarkrysset”. Hon är även högaktuell som programledare av Big Brother-finalen i TV11 på söndag.

– Många frågar oss hur TV11 ska klara sig när ”Big Brother” tar slut. I sommar fortsätter vi att bygga kanalen med långfilmsstarter klockan 21. Vi har ett mycket ambitiöst filmpaket som vi vet att folk kommer att gilla, säger Malte Andreasson.

På söndagarna blir det film och repriser av senaste ”Solsidan”. TV4 ska också sända damernas fotbolls-VM i sommar.

På TV4 Plus, som förövrigt byter namn till Sjuan, ska Leila Lindholm baka i programmet ”Leila bakar i Frankrike”

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.