Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

”Vi har höga förväntningar”

Publicerad: 26 Oktober 2012, 08:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:06

Nästa år gör TV4 en jättesatsning på drama. Programchefen Fredrik Arefalk berättar om hur kanalen ska försvara sin position på marknaden.


Ämnen i artikeln:

SjuanTV4-gruppenTV4

TV4-Gruppen visade idag upp ett smakprov på vårens program för kunder och mediebyråer. Framför allt är det satsningen på drama som sticker ut.

– Vi inledde den här satsningen redan för 2-3 år sedan, men det är långa ledtider på den här typen av format. Vi vill gå in mer på scriptad tv, sedan tidigare har vi ju humorprogram som ”Solsidan”, säger Fredrik Arefalk.

Förutom den nya serien ”Allt faller” av Henrik Schyffert, Johan Rheborg och Jonas Gardell, så återvänder den Filmlance-producerade serien ”Morden i Sandhamn” till TV4, och man ska också sända nya Johan Falk-filmer och ”Inkognito” med Per Morberg i huvudrollen.

Dessutom blir det inköp som ”Elementary”, ”The Following” och ”Beauty and the Beast”.

TV4 ska också sända ”Mia på Grötö” där Mia Skäringer får besök av en rad kändisar, som Rikard Wolff, Danny Saucedo, Mia Törnblom och Mark Levengood, på sitt sommarställe.

Men kanalen ska också visa frågeshowen ”The Fan” – som i den svenska tappningen döpts till ”Fantasterna” – där experter tävlar mot varandra.

Fredrik Arefalk har höga förväntningar på nysatsningarna:

– Vi har ju alltid tuffa siffror att jämföra oss emot, men vi har höga förväntningar på oss själva. Vi vill försvara vår position och fortsätta vara marknadsledande.

En rad program återvänder också med nya säsonger. Det blir ”Let’s dance”, ”Sveriges Mästerkock”, ”Kontoret” och ”Farmen”.

I Sjuan blir det en ny säsong av ”Hela Sverige bakar”, ”112 – på liv och död” och ”Trinny & Susannah”.

Dessutom flyttas ”Biggest loser Sverige” från TV4 till Sjuan och ny programledare blir Kristin Kaspersen.

– ”Biggest loser Sverige” är en titel som med sin tittarprofil passar Sjuan perfekt. Och det passar också in i Sjuan ambition att bli större, säger Fredrik Arefalk.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SjuanTV4-gruppenTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.