Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Vd:n om Thelma/Louises tuffa år

Publicerad: 16 oktober 2013, 08:37
Uppdaterad: 8 december 2015, 21:14

2012 var ett mörkt år för produktionsbolaget Thelma/Louise. Men vd:n Anders Ljungberg ser ändå ljust på 2013.


Som Dagens Media tidigare berättat minskade Thelma/Louise Produktions omsättning med över 20 procent, från 14,3 miljoner kronor till 11,4 miljoner, under 2012.

Samtidigt gjorde bolaget en förlust på drygt en miljon kronor. Thelma/Louise Produktions revisor har också varslat för att bolagets egna kapital är förbrukat.

Något som fått tuffa konsekvenser för Thelma/Louise.

– Vi har varit måna om att fullfölja våra åtaganden till 100 procent samt att informera våra kunder, vår bank och andra om den dåvarande situationen. Dessvärre tvingades vi att minska den fasta personalstyrkan, säger vd:n Anders Ljungberg till Dagens Media.

Hur ska ni vända resultat?

– Utsikterna för 2012 var mer osäkra än vad 2013 har visat sig vara. Vi drar nu ändå ned ytterligare på de fasta utgifterna, utan att verksamheten kommer att påverkas negativt.

Hur har 2013 gått hittills i år?

– Resultatet för 2013 är bättre. Den negativa trenden har vänt. Nettoomsättningen har ökat med 20 procent jämfört med förra året. Prognosen landar på ett plusresultat.

Vad är de största utmaningarna i tv-branschen just nu?

– Det förändrade konsumtionsmönstret kopplat till en fortsatt prispress.

Förutom att slimma organisationen har Thelma/Louise Produktion också bytt lokaler, samtidigt som den tidigare vd:n Daniel Moll återgått till att arbeta som exekutiv producent.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.