Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Vänsterpartist intervjuades om visstidsanställningar – raseri mot SVT

Publicerad: 21 November 2014, 07:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:21

I "Aktuellt"-inslaget om visstidsanställningar i går intervjuades en person som är aktiv i Vänsterpartiet. Nu får SVT hård kritik från borgerligt håll.


Ämnen i artikeln:

TimbroSVTLOVänsterpartiet

I går sände SVT ett inslag om visstidsanställningar i "Aktuellt". I inslaget intervjuades bland annat en kvinna som berättade om hur hon var nära att knäckas av otryggheten som tillfälligt anställd.

Vad som dock inte framgick av programmet är att kvinnan är medlem i Vänsterpartiet och sitter i Ung Vänsters fackliga utskott.

Från borgerligt håll kommer nu hård kritik mot att SVT inte redovisade den här uppgiften.

Tofe Lifvendahl är politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet, vars ledarsida är "obunden moderat":

" Har jag förstått det rätt att det intervjuade sanningsvittnet i reportaget om visstidsanställningar i 'Aktuellt' är aktiv vänsterpartist?", skriver hon på Twitter.

" Det ska tydligt framgå i reportaget att man är politiskt engagerad. Det är inte henne utan SVT jag kritiserar. Tittarna bör få veta vilken agenda intervjupersonen har så de kan göra sig sin egen uppfattning", twittrar Linda Nordlund, ordförande för Liberala Ungdomsförbundet.

Alfred Askeljung är förbundsstyrelseledamot på Centerstudenter.

" Otroligt pinsamt av SVT. Skadligt för varumärket och uppdraget": twittrar han.

Men det är inte alla som är kritiska.

" Men alltså. Varför skulle man inte kunna uttala sig om sin egen situation som osäkert anställt för att man är vänsterpartist?", twittrar Arijan Kan, förtroendevald i fackförbundet SEKO.

" Fast vad är problemet med att hon är aktiv i Ung Vänster? Hon är ju inte direkt med i någon styrelse eller uttalar sig för dem? Inte som att man ständigt redovisar partisympatier för varje ekonom etc", twittrar Viktor Tullgren, skribent på Alliansfritt Sverige.

" Vänsterpartist har berättat om sitt jobb i tv. Mycket obehagligt alltihop", twittrar Martin Aagård på Aftonbladet Kultur.

Enligt SVT kände reportern inte till att kvinnan som intervjuades var medlem i Vänsterpartiet och kanalen har nu bett om ursäkt.

" Kvinnan i inslaget sitter i Ung Vänsters fackliga utskott. Det kände vi inte till. Beklagar otillräcklig research", twittrar Kiki Bek, redaktör på "Rapport".

Nike Nylander är programledare för "Aktuellt":

" Det borde ha redovisats helt enkelt. Samma hade gällt om vi haft inslag om dåliga förhållanden för företagare och caset som beklagar sig över skattesystemet visar sig vara engagerad i moderaterna. Vi ska absolut bättra vår personkoll av case och tydligt redovisa intressen", twittrar hon bland annat.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

TimbroSVTLOVänsterpartiet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.