Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Vaccinmotståndare stormade BBC:s gamla lokaler

Publicerad: 10 augusti 2021, 06:38

Vaccinmotståndare dök på måndagen upp utanför BBC:s tidigare högkvarter i västra London.

Foto: Pixabay

I västra London försökte vaccinmotståndare i går storma BBC:s lokaler. Men försöket var misslyckat – mediebolaget flyttade ut från lokalerna för närmare ett decennium sedan.


Ämnen i artikeln:

BBC

Det var på måndagen som vaccinmotståndare i London samlades utanför brittiska BBC. Planen var att storma mediebolaget som de menar är vaccinförespråkare. Men försöket var misslyckat eftersom vaccinmotståndarna befann sig vid lokaler som BBC lämnade för åtta år sedan. Det rapporterar Guardian.

I stället huserar i dag bland andra tv-huset ITV, som gör shower som ”Good Morning Britain” och ”This Morning”, i de aktuella lokalerna. Vid tidpunkten för stormningsförsöket pågick en inspelning av programmet ”Loose Women” som programleds av Charlene White.

Demonstranter och polis drabbade samman, men inga gripande ska ha skett enligt en talesperson.

Fran Unsworth, nyhetschef på BBC, har tidigare flaggat för att övergrepp mot mediehusets journalister blivit allt vanligare vilket lett till att personalen i dag uppmanas att utbilda sig i hur man hanterar det.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BBC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News