Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

”Utspel man kan förvänta sig”

Publicerad: 18 april 2012, 10:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:25

Flera stora medier har idag rapporterat om att det förslag som public service-kommittén förbereder innebär att licenssystemet skrotas. Nu slår Eva Hamilton, vd för SVT och ordförande för Radiotjänst, tillbaka.


Ämnen i artikeln:

RadiotjänstSveriges RadioSVTEva Hamilton

Resumé, TT, Expressen och Aftonbladet är några av de medier som slår på stora trumman om licensförfarandets snara död. Något som Mats Svegfors, vd på Sveriges Radio kommenterar i Aftonbladet med:

– Det kan faktiskt bli förödande för public service i Sverige.

Nu väljer Radiotjänst, att via sin styrelseordförande Eva Hamilton, skicka ut ett pressmeddelande för att lägga sordin på de vildaste spekulationerna. Eva Hamilton säger i pressmeddelandet:

– Dagens uppgifter i media om att det finns en bred politisk enighet om ett nytt avgiftssysten för public service, samt att Radiotjänst i Kiruna ska läggas ned, är ett av många utspel, som vi kan förvänta oss det närmaste året, när det gäller utformningen av framtidens radio och TV-avgift. En utredning ska presentera ett eller flera förslag den 1 september och på Radiotjänst finns det givetvis beredskap inför olika scenarier.

Hon fortsätter:

– SVT, Sveriges Radio och UR anser också att det är väsentligt att finansieringen av public service inte läggs in i statsbudgeten som en skatt. Det vore att riskera den journalistiska självständigheten.

Henrik Widell

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev