Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Utrikesbyrån får ny programledare

Publicerad: 9 juni 2021, 13:22

SVT-profilen SVT-profilen Rebecca Randhawa är ny programledare för Utrikesbyrån: ”Att nu få jobba med utrikesfrågor på heltid men som programledare, känns otroligt spännande och roligt”, säger hon i en kommentar.

Foto: Catarina Wilson

SVT-profilen Rebecca Randhawa tar över Utrikesbyrån efter Johan Ripås.


Ämnen i artikeln:

SVT

När Utrikesbyrån i höst kommer tillbaka i SVT blir det utan Johan Ripås. Ny programledare för SVT:s samhällsprogram som specialbevakar globala frågor är i stället Rebecca Randhawa, av publiken igenkänd från bland annat SVT Nyheter Stockholm, Rapport och Sverige idag, men också från Sveriges Radios Studio Ett.

– Att programleda Utrikesbyrån är verkligen ett drömuppdrag. Jag har varit intresserad av utrikesfrågor sedan barnsben. Världen utanför kändes alltid nära när pappa hade på BBC på tv:n hemma och vi hade regelbunden kontakt med släktingar utomlands, säger den tillträdande programledaren.

Sommaren 2018 vikarierade Rebecca Randhawa som SVT:s korrespondent i USA.

– Att nu få jobba med utrikesfrågor på heltid men som programledare, känns otroligt spännande och roligt. Jag har nästan fått nypa mig i armen några gånger, säger Rebecca Randhawa.

Programchef Michael Kucera gläds åt rekryteringen.

– Rebecca är en orädd journalist som med nyfikenhet och skärpa hittar kärnan i svåra och kontroversiella frågor. Hon förenar skärpa med humor och kommer att bidra till att ytterligare stärka programmets ställning som ett måste för den utrikesintresserade publiken, säger han i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev