lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

UR ska lära unga om falska påståenden under valet

Publicerad: 17 augusti 2022, 06:39

”Tanken är att djupdyka i de många utspel, påståenden och rykten som cirkulerar på nätet under en valrörelse”, säger Mysia Englund, innehållschef på UR. Foto: UR

Viralgranskarna Åsa Larsson och Jack Werner programleder UR-programmet ”Källkoll valet”.

Ämnen i artikeln:

UR

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Genom programmet ”Källkoll” ska UR lära elever avgöra vad som är fejk i den politiska debatten. Programmet leds av journalisterna och viralgranskarna Åsa Larsson och Jack Werner och sänds i femton delar. 

– Tanken är att djupdyka i de många utspel, påståenden och rykten som cirkulerar på nätet under en valrörelse. Är det vi läser och ser verkligen sant? Med Källkoll – valet skapar vi ett högaktuellt hjälpmedel för demokratiundervisningen på högstadiet. Dessutom engagerar vi lärare och elever genom att ge dem möjligheten att skicka in egna exempel från valrörelsen som de vill källkolla, säger Mysia Englund, innehållschef på UR, i ett pressmeddelande. 

Programmet produceras av OTW och är en del av UR:s långsiktiga satsning på demokratifrågor för barn och unga. 

Mer om "Källkoll valet"

Yasmine Winberg, chefredaktör Resumé, , Erik Hedtjärn, politisk chef SvD, statsvetaren Jenny Madestam, forskaren Carl Heath, journalisten och programledaren Parisa Höglund, Sakine Madon, politisk debattör, Jeanette Fors-Andrée, mediarådgivare och Ahmed Abdirahman, vd för Global Village och grundare av Järvaveckan.

 

Tidigare har Källkoll granskat coronapandemin, USA-valet och kriget i Ukraina. 

 

Programmet är en del av UR:s långsiktiga satsning på demokratifrågor för barn och unga

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev