Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

UR:s vd en medelmåtta enligt Chef

Publicerad: 10 Februari 2011, 06:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:22

Medarbetarna på UR anser att vd:n Erik Fichtelius tar beslut över mellanchefernas huvuden. Enligt tidningen Chefs ranking är han en medelmåttig chef.


Ämnen i artikeln:

ChefUR

Tidningen Chef rankar chefer efter åtta kriterier; ledarstil, delegering, beslutsfattande, rekrytering, kommunikation, konflikthantering, motivation och personlighet.

Erik Fichtelius får 28 av totalt 40 poäng, vilket gör att han hamnar i klassen ”goda medelmåttor”.

– Jag tycker att betyget överraskande väl, på gott och ont, fångar mitt ledarskap. Redan som ung Ekochef fick jag kämpa med min spontanitet, som kunde ställa till det för mig. Jag kämpar fortfarande med den, säger Erik Fichtelius till Chef.

Enligt Chef är Erik Fichtelius en uppskattad chef, men när han började på UR uppstod en kulturkrock. Med sin journalistiska bakgrund struntade han helt sonika i hierarkierna på arbetsplatsen.

– Erik förstår inte att han måste gå tjänstevägen. Det är inte bra när han som vd går direkt på enskilda medarbetare med sina förslag och idéer. Hans förslag uppfattas som order, därför blir man orolig, säger en medarbetare på UR till Chef.

Erik Fichtelius:

– Å andra sidan, hellre ett antal snabba beslut som man prestigelöst kan ändra än ett antal ärenden i långbänk. Och hellre en öppen och tillgänglig chef i landskapet än en bakom stängd dörr.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ChefUR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.