Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

UR:s teckenspråksredaktion får döv chef – för första gången

Publicerad: 15 november 2022, 07:11

Gabriella Della Morte Pålstam, ny chef för UR:s teckenspråksredaktion

Foto: Haben Solomon/UR.

Utbildningsradion (UR) rekryterar Gabriella Della Morte Pålstam, som är döv, till gruppchef: ”Jag kan inte betona hur viktigt och banbrytande detta är i medievärlden”, säger hon.

Ämnen i artikeln:

URNyheterRedaktionens val

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Gabriella Della Morte Pålstam ska axla rollen som gruppchef för UR:s teckenspråksredaktion. Enligt UR blir hon Mediesveriges första döva chef. 

– Det känns otroligt kul att få detta förtroende av UR. Jag kan inte betona hur viktigt och banbrytande detta är i medievärlden, säger Gabriella Della Morte Pålstam i ett pressmeddelande.

Gabriella Della Morte Pålstam inledde sin karriär som programledare på Lilla Aktuellt teckenspråk. Sedan dess har hon arbetat till och från på UR och SVT och olika produktionsbolag.

– Nu kan alla teckenspråkiga medarbetare på UR äntligen ha direktkommunikation på teckenspråk med sin chef och slipper behovet av en teckenspråkstolk. Det stärker medarbetarnas välmående och underlättar det vardagliga arbetet, vilket i sig resulterar i bättre och kvalitativa teckenspråksproduktioner och pedagogiskt material, säger Gabriella Della Morte Pålstam.

Förutom att UR har rekryterat Gabriella Della Morte Pålstam planerar public service-bolaget att förstärka teckenspråksredaktionen med fler tillsvidareanställningar.

– Vi stärker teckenspråksredaktionen för att säkerställa både högsta kvalitet och utveckling framåt för vårt teckenspråksutbud där vi ser en kraftigt ökad användning av UR:s program på UR Play. Hittills i år har vi ökat med närmare 40 procent vilket är mycket glädjande, säger programchef Margaretha Eriksson i en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev