fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

UR knyter till sig ny chef för digitala desken

Publicerad: 26 augusti 2022, 08:56

”Tillsammans ska vi fortsätta att gräva i vad som engagerar och fascinerar alla lärare, elever och kunskapstörstande människor därute”, säger Robin Olsson. Foto: Haben Solomon

UR tillsätter ny chef – ansvarar för bolagets digitala desk och företagskommunikation.

Ämnen i artikeln:

UR

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Robin Olsson kliver in i rollen som ny chef för UR:s digitala desk och företagskommunikation. Tidigare har Pernilla Angelin varit chef för företagskommunikationen på UR medan Erik Sjölander har varit chef för den digitala desken. Enligt UR ersätter Robin Olssons tjänst till viss del dessa tjänster, även om rollen är nyinrättad. 

Senast kommer han från en roll som chef för pr- och kommunikationsenhet på Riksteatern. Han har även arbetat på Nyhetsbolaget och STO-CPH. Dessutom undervisar han i storytelling vid Berghs School of Communication. 

Robin Olsson tillträdde officiellt den 22 augusti i år. 

– Jag har nu jobbat på UR i fyra dagar och är redan imponerad av verksamheten och alla kompetenta och drivna kollegor. Tillsammans ska vi fortsätta att gräva i vad som engagerar och fascinerar alla lärare, elever och kunskapstörstande människor därute - och sen skapa skarp och relevant kommunikation utifrån det. Den där skärpunkten mellan människors behov, digitala beteenden och vad UR kan hjälpa dem med ser jag mycket fram emot att utforska, säger Robin Olsson, i ett pressmeddelande. 

Det här är inte den enda personalförändringen som sker inom UR. Tidigare i veckan stod det klart att UR:s nuvarande vd Sofia Wadensjö Karén lämnar för att bli programdirektör på SR från och med den 15 februari 2023. Vem som tar över efter henne är ännu oklart. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev