Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Uppgifter: TV4 ska betala miljonbelopp till Martin Timell

Publicerad: 4 december 2019, 09:56

Foto: Janne Næss

UPPDATERAD. Enligt obekräftade uppgifter till Expressen tvingas TV4 betala 8,9 miljoner till den tidigare medarbetaren Martin Timell.


Ämnen i artikeln:

TV4Martin TimellmetooCasten Almqvist

I juni krävde Martin Timell TV4 på tre kontrakterade årslöner, vilket motsvarar omkring tio miljoner kronor, vilket Medievärlden var först att rapportera om. 

Enligt uppgifter till Expressen tvingas TV4 nu att betala 8,9 miljoner till Martin Timell. 

LÄS MER: Martin Timell slår tillbaka mot TV4

Uppgifterna varken bekräftas eller dementeras av vare sig Charlie Forsberg, presschef på TV4 och C More eller Kristin Campbell-Wilson, biträdande generalsekreterare på Stockholms Handelskammares skiljedomsinstitut, där beslutet ska ha fattats.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna. Däremot vill jag gärna påtala att vad som ligger till grund för vårt beslut att avsluta vårt samarbete med programledaren är väldokumenterat, inte minst genom intervjuer där programledaren själv berättat om sitt oacceptabla och kränkande beteende. Det är ett välomvittnat faktum att profilen har utsatt flera personer för ett helt gräsligt beteende som inte hör hemma på en arbetsplats, säger Charlie Forsberg till Dagens Media och vidare:

– Vi kommer att fortsätta vara tydliga med att det råder nolltolerans från vår sida för den här typen av arbetsmiljö. Det finns många lärdomar för medierna att dra av me too-rörelsen och de mediedrev det vållade. Men att ostört låta en programledare bete sig som i det här fallet tillhör absolut inte de slutsatser som TV4 kommer att dra. För TV4 har det aldrig funnits något annat alternativ än att avsluta samarbetet så fort vi fick en helhetsbild av den mobbning, trakasserier och övertramp den här profilen utsatt sina kollegor för.

Inte heller Martin Timell eller hans advokat Thomas Tendorf vill kommentera siffran för Expressen. 

Det var under metoo-hösten 2017 som Martin Timell sparkades av TV4 efter uppgifter om att han ska ha våldtagit en kvinnlig medarbetare under en fest. Både i tingsrätten och hovrätten friades han från anklagelserna. På grund av detta har Martin Timell krävt TV4 på sin kontrakterade lön mellan 2017 och 2020. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev