Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Uppgifter: Champions League till Telia

Publicerad: 9 april 2020, 10:36

Foto: Steffen Prößdorf

Enligt Dagens Medias uppgifter är det Telia som köpt rättigheterna till Champions League. Uppgiften bekräftas av flera källor med direkt inblandning i affären.


Ämnen i artikeln:

TeliaTV4Champions League

Nyheten om att Nent Group förlorat rättigheterna slog ned som en bomb idag på morgonen. Men då fanns inga uppgifter om vem som köpt denna attraktiva sporträttighet.

Spekulationerna om köpare har gällt Telia-ägda TV4 och Discovery. Nu bekräftas alltså att det är Telia som köpt Champions League-rättigheterna för tre år från och med 2021.

Telias avtal gäller dock bara Sverige, och priset är drygt 1 miljard kronor om året. Alltså mer än 3 miljarder kronor totalt. 

Det är lika mycket som förre ägaren Nent betalade för Danmark, Norge och Sverige. Priset har alltså stigit i rekordfart. För Telia handlar det om en tung kostnadspost i en redan mycket ansträngd resultaträkning för Telia, där just TV4:s försämrade ekonomi är huvudorsaken till problemen. 

Nent behåller rättigheten till Champions League i Danmark. Och i Norge säger Dagens Medias uppgifter att det är norska TV2 som köpt.

LÄS ÄVEN: Nent: ”Cyniskt och olämpligt av UEFA att genomföra budgivningen”
LÄS ÄVEN: Telia varnar – vinstras i TV4 

Jan Scherman

Diversearbetare inom media

Ämnen i artikeln:

TeliaTV4Champions League

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev