Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Uppfinnar-program ska locka entreprenörer till Jönköping

Publicerad: 20 April 2012, 12:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:25

Jönköping blir inspelningsplats för TV4:s "Uppfinnarna", som går ut på att hitta Sveriges bästa uppfinnare – och samtidigt marknadsföra staden.


Ämnen i artikeln:

MeterTV4

- Vi blev uppvaktade av Meter och är så glada. Det känns som ett klockrent sätt att marknadsföra oss, säger Helena Nordström, marknadschef Destination Jönköping, till dagensmedia.se.

Det är Destination Jönköping som tillsammans med Högskolan i Jönköping, Företagarna i Jönköpings län och Elmia ingått i ett samarbete med Meter Television som står bakom produktionen som kommer sändas i TV4.

Vad man från Jönköping betalt för detta vill Helena Nordström inte gå in på.

– Framförallt hjälper vi dem med riggandet på inspelningsplatsen. Såklart har vi också gått in med en viss summa pengar, men det vill jag inte gå in på. Det är ett avtal mellan oss och Meter, säger hon.

Vad är det som gör Jönköping till den rätta platsen?

– Dels vår planering på kartan. Programmet går ju ut på att hitta innovatörer i södra Sverige, då ligger vi perfekt till. Men sedan är vi också en del av det småländska företagandet och redan en etablerad entreprenörsstad.

Vad hoppas ni få ut av detta?

– Vi förväntar oss publicitet. Vi får nu utrymme att synas på prime time i TV4. Det här är ett unikt och bra sätt att marknadsföra varumärket Jönköping. Men vi hade inte sagt ja till vad som helst.

Wermland forever hade inte varit nåt för er alltså?

– Nej, precis. Kopplingen till entreprenörskap och innovation var anledningen till att vi tackade ja.

"Uppfinnarna" har premiär på TV4 i höst.

Matilda Niang

Ämnen i artikeln:

MeterTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.