onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Uppdrag Granskning norpar ansvarig utgivare från DN

Publicerad: 30 juni 2020, 09:07

Axel Björklund om nya jobbet: ”Ett drömuppdrag som det inte gick att tacka nej till”.

DN:s grävchef Axel Björklund tar över Uppdrag granskning: ”Ett verkligt drömuppdrag som inte gick att tacka nej till”, säger han.

Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningDagens Nyheter

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Axel Björklund tillträder tjänsten som Uppdrag gransknings ansvarige utgivare efter sommaren.

– Det är förstås vemodigt att lämna DN efter 13 år, men det här är ett verkligt drömuppdrag som inte gick att tacka nej till, kommenterar Axel Björklund i ett pressmeddelande.

På DN har han en lång arbetsledarerfarenhet från olika chefspositioner. Bland annat har han varit ansvarig för DN granskar, samt planerande nyhetschef.

Sofia Dahlström, programchef på SVT:s samhällsavdelning i Göteborg:

– Axel Björklund har tillsammans med DN:s granskande redaktion varit en kraft som bidragit till de publicistiska framgångar som DN skördar just nu. Granskningar som har imponerat och lämnat stora avtryck i samhällsdebatten. Jag är verkligen glad att Axel nu kommer till oss på SVT. Han står för ett tydligt ledarskap och har en trygg publicistisk kompass. Det ska bli otroligt roligt att jobba tillsammans.

Axel Björklund kommer även att dela en roll som projektledare med Marianne Westman på uppdrag Granskning.

– Uppdrag granskning är och ska vara landets främsta redaktion för granskande journalistik. Jag har fått ett tydligt mandat: att bevara och bejaka UG:s unika kvalitéer och samtidigt modernisera programmet för att fortsätta vara relevant för en lång tid framåt. Det känns mycket stimulerande och roligt, säger Axel Björklund.

 Axel Björklund efterträder Ulf Johansson som kom till SVT för åtta år sedan och som har arbetat bland annat som ansvarig utgivare på SVT:s riksredaktion, innan han för drygt två år sedan klev in som projektledare och ansvarig utgivare för Uppdrag granskning. Ulf Johansson går nu i pension.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev