Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

UPPDATERAD: VM-matchen lockar färre tittare

Publicerad: 12 juni 2019, 08:39

Kosovare Asllani sköt 1–0 till Sverige, i VM-premiären, efter det dramatiska regnavbrottet.

Foto: TV4

Damernas VM-match i TV4 lockar färre tittare än herrarnas EM-kval. Trots en mindre publik är kanalen hoppfull: ”En otroligt stark siffra för en 18.00 match en vardag”, säger Erik Westberg, Sportchef på TV4 och C More, till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

TV4Fotbolls-VM

Under tisdagen spelade och vann Sverige sin allra första VM-match mot Chile.

Totalt bänkade sig i snitt, inklusive studiosnacket och matchen, 568 000 för att se matchen i TV4, enligt preliminära siffror från MMS. Ratingen landade på 4,8 procent i 15-64 år och tittartidsandelen på 44 procent. 

Det är en betydligt lägre tittarsiffra, jämfört med EM-kvalet Sverige spelade mot Spanien då 1 161 000 såg matchen. Även herrarnas första EM-kvalmatch hade en större publik. 

LÄS ÄVEN: Så många såg Sveriges EM-kval 

Första halvlek som drog igång vid 18.00 sågs av 809 000, hade en rating på 6,6 i huvudmålgruppen 15-64 år och en tittartidsandel på 54 procent, enligt MMS. 

Andra halvlek sågs av något fler – 1 076 000 tittare. Ratingen landade på 9,4 procent och tittartidsandelen på 46 procent. 

Trots en mindre publik, jämfört med herrarnas EM-matcher, är TV4 nöjd med siffrorna. 

– Runt miljonen på TV4 med en toppnotering på 1 295 000 är det helt enligt våra förväntningar och en otroligt stark siffra för en 18.00 match en vardag. Lägger vi dessutom till tittningen på C More får vi en ännu större total som återigen visar det stora intresset kring det svenska laget och Fotbolls-VM, säger Erik Westberg, Sportchef på TV4 och C More, till Dagens Media. 

Vad har ni för förväntningar på tittningen på fotbolls-VM överlag?

– Vi har höga förväntningar, Fotbolls-VM är den finaste fotbollsrättigheten som finns och vi vet att det finns ett stort brett intresse hos svenska folket vilket gårdagens siffror visar. 2-0-vinsten för Sverige, värdnationen Frankrikes starka premiär och lite väder kaos var en perfekt premiäromgång som höjer VM-pulsen och breddar vetskapen och intresset kring turneringen framåt.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Fotbolls-VM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.