tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

UPPDATERAD: HBO Max stoppar produktion av originalinnehåll i Norden

Publicerad: 5 juli 2022, 06:19

”Lust” är en av de svenska originalproduktionerna som plockas bort. Foto: Pär Bäckstrand/HBO Max (tidigare HBO Nordics)

UPPDATERAD. Warner Bros Discoverys sparpaket slår hårt mot satsningarna i Sverige och Norden. Exakt hur besparingarna påverkar den svenska marknaden vill HBO Max däremot inte svara på.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter eftermiddagHBO MaxWarner Bros Discovery

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


I kölvattnet av sammanslagningen mellan Discovery Networks och Warner Bros drar Warner Bros Discovery ned rejält på kostnaderna. Bolagets vd David Zaslav meddelade tidigare i år att kostnadsbesparingar på hela 3 miljarder dollar är att vänta. Nu står det klart att besparingarna slår hårt mot programstrategin i Sverige, rapporterar Variety.

HBO Max stoppar produktionen av originalinnehåll i både Sverige, Danmark, Norge, Finland, centraleuropa, Nederländerna och Turkiet. 

Dessutom kommer en del originalinnehåll försvinna från tjänsten globalt. Både svenska ”Lust” och danska ”Kamikaze” ska plockas bort.  

Frankrike, där tjänsten ännu inte har lanserats, och Spaniens produktion av originalinnehåll påverkas dock inte av nedskärningarna. 

Dagens Media har varit i kontakt med HBO Max nordiska pr-chef Karin Larsdotter för att ställa frågor kring nedskärningarna. Dagens Media har bland annat ställt frågor kring hur många produktioner som berörs i Norden, hur innehållsstrategin för Norden ser ut framöver, hur stora besparingar det handlar om på svensk nivå och hur Christian Wikanders roll eventuellt påverkas av detta, då han är chef för HBO Max originalproduktioner i Norden. 

I ett mejl till Dagens Media skriver Karin Larsdotter dock att hon i dagsläget inte kan besvara de specifika frågorna, utan ger ett samlat officiellt svar från HBO Max.

I vår globala utvärdering tittar vi just nu på titlar som är i produktion eller i efter-produktion i Norden, Centraleuropa och Nederländerna, för att besluta om dessa kommer bli tillgängliga på HBO Max eller om ett annat licensieringsarrangemang kan komma att göras. Mer information om detta kommer vid ett senare tillfälle”, lyder svaret. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev