Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

United Screens startar nytt bolag

Publicerad: 20 december 2018, 08:49

Foto: Skärmdump från United Screens Music.

"Som ett komplement till de musikbolag som verkar på Youtube", säger nya vd:n Jenny Ericsson om dotterbolaget United Screens Music.


Ämnen i artikeln:

YoutubeUnited Screens

2016 startade United Screens ett musiknätverk inriktat på Youtube, nu bildar man ett nytt dotterbolag helt inriktat på musik och Youtube. 

Det nya bolag har namnet United Screens Music och Jenny Ericsson kliver in som vd. 

– Det är jätteroligt att starta bolaget United Screens Music för att tillgodose marknaden med vår expertiskunskap inom musik på Youtube, digitala rättigheter, upphovsrätt och kunna erbjuda musiker att tjäna mer pengar på sin Youtube-närvaro, säger Jenny Ericsson, vd på United Screens Music, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi har stor efterfrågan på våra tjänster, och efter att ha drivit Youtube-nätverket United Screens Music Network känns det helt rätt att bolagisera nätverket för att kunna utveckla vår musikverksamhet ännu mer. 

Bolaget kommer både arbeta mot musikindustrin och hjälpa rättighetsägare med närvaro på Youtube, med online video-strategier och digitala rättigheter. Bolaget har totalt åtta anställda. 

– Vi ser United Screens Music som ett komplement till de musikbolag som verkar på Youtube och att vi täcker en lucka som finns på marknaden, säger Jenny Ericsson. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

YoutubeUnited Screens

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.