Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Unga rörelsehindrade: "Inte imponerad"

Publicerad: 11 juli 2013, 14:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:40

Unga Rörelsehindrades förbundsordförande Tobias Holmberg är inte imponerad av Kanal 5:s namnbyte på dejtingsåpan "De dejtbara".


Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Redan innan Kanal 5:s nya dejtingsåpa har börjat visas i tv är åsikterna om den många. ”Diskriminerande”, ”sjukt” och ”osändningsbart” är några av reaktionerna. Kanal 5 backar nu efter kritiken och byter namn på serien, som gick under arbetsnamnet "De odejtbara".

Men Tobias Holmberg, förbundsordförande i Unga Rörelsehindrade och en av kritikerna, ger inte mycket för namnbytet.

– Helt ärligt, jag kan inte känna att det gör någon gigantisk skillnad. De håller fast vid synen på funktionshindrade som odejtbara, att det är något speciellt att personer med funktionsnedsättning dejtar. Det gör minimal skillnad, jag tycker fortfarande att Kanal 5:s syn på funktionshindrade är skum, säger han till Dagens Media.

Igår, dagen innan namnet offentliggjordes hade han ett kort samtal med kanalens presschef.

– Han sa att de skulle byta titel. Han ville inte tala om vad det skulle bli, men han lovade att det skulle vara bättre. Jag är inte imponerad.

Du har ju inte sett programmet än. Kan du inte ge det en chans?

– Hela programkonceptet är skevt, att man har utgångsläget som titeln antytt. Att man ska se härliga människor har jag hört förut, till exempel i ”Mot alla odds” och det har inte imponerat, därför fortsätter jag att vara skeptisk och kritisk. När jag får serien är det möjligt att jag ändrar mig, men till dess kvarstår jag att vara skeptisk.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.