tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ung man döms för illegal spridning av filmer

Publicerad: 1 februari 2022, 09:29

Enligt domen ska mannen olovligen ha tillgängliggjort ett stort antal filmer från SF och Nordisk film på en illegal sajt.

Två miljoner. Så mycket ska SF och Nordisk film få i skadestånd av den man som döms för att ha spridit filmer för betalande användare utan tillstånd från rättighetsinnehavarna.

Ämnen i artikeln:

SFNordisk Film

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Patent- och marknadsdomstolen, som är en särskild domstol som utgör en del av Stockholms tingsrätt, har dömt en ung man till skyddstillsyn med 140 timmars samhällstjänst. Brottet? Upphovsrättsbrott och grovt bokföringsbrott. Det rapporterar nyhetsbyrån Siren. Påföljden motsvarar nio månaders fängelse, men blir sex månader efter ungdomsrabatt.

Enligt domen som föll den 28 januari ska mannen ha drivit en olaglig sajt där han spred filmer från SF och Nordisk film till betalande kunder.

SF och Nordisk film ska nu få över två miljoner kronor i skadestånd av mannen. Dessutom ska mannen betala målsägandebolagens rättegångskostnader.

Själv medger mannen att han ”utfört visst arbete i verksamheten”, men nekar till att han skulle vara drivande bakom den.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev