Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

”Underhållande sandlådebråk”

Publicerad: 28 Augusti 2009, 10:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Jonas Sjögren, vd på Kanal 5 och Kanal 9, lovar att gå emellan om Manfred Aronsson och Jan Scherman ryker ihop på kvällens tv-gala Kristallen.


Jonas Sjögren, vd på Kanal 5 och tidigare kollega med MTG-chefen Manfred Aronsson, roas av Dagensmedia.ses intervjuer med Aronsson och TV4-chefen Jan Scherman.

– Det är underhållande med det här sandlådebråket, säger han, och fortsätter:

– Kommer detta att sluta i en riktig catfight på kvällens Kristallengala? I så fall lovar jag att gå emellan, som gammal brottare.

Jonas Sjögren tycker inte att det finns någon poäng i att dividera om vilket tv-bolag som gör rätt och vilket som gör fel.

– Min hållning är att de olika koncernerna har sina olika strategier, där vår strategi har varit att vara det lönsammaste tv-huset, vilket vi också är. Trivs jag inte med det uppdraget får jag väl sluta, i stället för att gnälla om att andra har mer pengar. Det blir bara löjligt.

Jonas Sjögren ställer sig frågande inför sin tidigare chefs, Manfred Aronssons, utfall mot TV4.

– Jag delar Schermans åsikter här, att man inte ska hålla på att gnälla på konkurrenter. Sen ägnar han sig visserligen åt att gnälla tillbaka i en lång artikel. Det finns ett stort underhållningsvärde i det här med ”Grin-Olle” och ”räknenisse”.

– Mitt stalltips är ändå att om man vill leverera det mest lönsamma resultatet i hela branschen så ska man koncentrera sig på bollen och inte motståndarna.

Har du någon idé om varför Manfred Aronsson framför de här åsikterna om TV4 just nu?

– Jag vet inte om det har att göra med att de ska relansera TV3. Men han har ju en viss frekvens på de här uttalandena mot TV4, så han tyckte väl att det var för länge sedan de kom, helt enkelt.

– Men för oss är det väldigt behagligt att ligga i mitten, som en balansspelare. Vi gynnas bara av de här maktkamperna. Det spelar oss rakt i händerna.

Jonas Sjögren har även reagerat på en del uttalanden som Manfred Aronsson gör i en intervju om ”det nya TV3”, som har publicerats i Dagens Medias papperstidning och i DM Plus.

I intervjun liknar Manfred Aronsson en av de stora kommersiella tv-kanalerna vid en trendig, 19-årig dokusåpatjej, och det råder inget tvivel om att han avser Kanal 5.

– Att beskriva Kanal 5 som ”trendig, fräsch och rolig till en början, men inte jätteintressant”, och samtidigt beskriva sig själv (TV3) som ”en riktig tjej”… det är att ta sig själv på lite för stort allvar. Tv är en underhållningsbransch, så det är oerhört glädjande för oss om han förknippar oss med de attributen.

Jonas Sjögren fortsätter:

– Tv handlar inte om att hitta en livskamrat, vi är glada om vi kan leverera underhållning och vara lite roligare. När Manfred beskriver nya TV3 som ”en riktig kvinna” så låter det som när Fadde (Darwich) beskriver sin nya fru i Rättvik, kontra sin relation med Linda Rosing.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.