Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Tysk jätteaffär på gång

Publicerad: 7 Juli 2015, 06:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:55

De tyska mediebolagen Prosieben Sat1 och Axel Springer diskuterar en sammanslagning, skriver Wall Street Journal.


Ämnen i artikeln:

Prosieben

De två koncernernas sammanlagda omsättning var förra året ungefär 5,9 miljarder euro. Båda stångas mot den absoluta jätten på den tyska marknaden, Bertelsmann SE, som förra året omsatte 16,7 miljarder euro, enligt Wall Street Journal.

Men än så länge är samtalen mellan Prosieben Sat1 och Axel Springer på ett tidigt stadium och det har inte skrivits någon avsiktsförklaring. Dessutom kommer affären säkerligen att villkoras av tyska konkurrensmyndigheter.

Redan 2005 lade Axel Springer ett bud på Prosieben Sat1, som värderade tv-huset till drygt 4 miljarder euro. Den affären gick dock i stöpet då både den tyska konkurrensmyndigheten och medieövervakaren KEK sade nej. Men förra året beslutade en domstol att KEK:s motstånd mot den tidigare affären var oberättigat, vilket potentiellt minskar hindren för en ny sammanslagning.

Prosieben Sat1 ägde tidigare SBS TV, där bland annat Kanal 5 och Kanal 9 ingick. SBS TV köptes av Discovery Communications i slutet av 2012.

Axel Springer ger bland annat ut dagstidningarna Bild och Welt. Tv-huset Prosieben Sat1 har en marknadsandel på 28,9 procent av den tyska fri-tv-marknaden.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Prosieben

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.