onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

"Tycker du verkligen att det är skäligt?"

Publicerad: 1 september 2017, 11:55

Discoverys vd Henriette Zeuchner svarar på brevet från Com Hems vd Anders Nilsson.


SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Efter avtalstvisten och nedsläckningen av Discoverys kanaler riktade Com Hem/Boxers vd Anders Nilsson i ett öppet brev kritik mot Henriette Zeuchner, vd på Discovery Networks.

I en öppen kommentar på Facebook besvarar hon nu Anders Nilssons ord.

"Käre Anders,

Du har mitt telefonnummer och jag vill ingenting hellre än att vi sitter ner tillsammans och hittar en lösning på den här situationen. Det var också därför jag ringde dig häromdagen.

Då lovade du att återkomma med ett skäligt erbjudande som skulle ta oss framåt. Men istället gav du mig i princip samma förslag som du kom med i juli - att du ska ha mycket mer och betala mycket mindre. Samtidigt som du lägger på dina kunder fler avgifter. Tycker du verkligen att det är skäligt, Anders?

Jag förstår att det är frestande för dig att spela på att vi är en del av ett amerikanskt företag. Ja, vi är ett börsnoterat företag med internationella ägare – precis som ni.

Jag önskar verkligen att pajkastningen kunde sluta och att vi löste den här situationen tillsammans. Men jag tror att det är bättre att vi gör det i ett rum med lite mindre folk än här på Facebook.

Att göra det här till en fråga om en enda fotbollsmatch är att göra saker lite för enkla, Anders. Jag vill att alla ska kunna se Sveriges VM-kvalmatch på söndag. Matchen är viktig för hela det svenska folket, så om vi inte hittat en lösning till på söndag, kommer jag göra allt jag kan för att få ut den till folket på annat sätt.

För oss handlar det här om att vi vill få en rättvis värdering av vårt innehåll. Och som du vet, motsvarar ökningen vi ber om för rättigheterna som du vill ha: en kopp kaffe per hushåll och år.

Låt oss nu lägga allt det här åt sidan och hitta en bra lösning, Anders. Jag ringer dig alldeles snart, så tar vi det därifrån", skriver Discoverys vd Henriette Zeuchner.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev