onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Två nya namn till Nent Groups koncernledning

Publicerad: 19 januari 2021, 09:23

I och med att Roberta Alenius och My Perrone nu tar plats i Nent Groups koncernledning är antalet män respektive kvinnor bland de seniora beslutsfattare som rapporterar till vd också lika många.

Ämnen i artikeln:

Viaplay Group

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Nents kommunikationschef Roberta Alenius och My Perrone, Group General Counsel och Company Secretary på Nent, ingår med omedelbar verkan i Nent Groups koncernledning. Båda två rapporterar till vd och koncernchef Anders Jensen.

Roberta Alenius, som har en bakgrund på bland annat Telia Sverige samt från Moderaternas pressavdelning, kom till Nent i september 2020. Sedan dess har hon haft övergripande ansvar för tv-husets extern- och internkommunikation och varit en del av Nents utökade ledningsgrupp.

My Perrone började på Nent Group i oktober 2011 och har efterföljande år haft ett antal olika roller. Sedan lite drygt ett år tillbaka arbetar hon som Group General Counsel med ansvar för koncernens juridikfunktion. 

I samband med att Roberta Alenius och My Perrone tar plats i koncernledningen blir könsfördelningen bland de direktrapporterande till vd 50/50.

– Vårt sätt att arbeta byggs på en funktionell modell med tydliga mandat och effektivt beslutsfattande. Att utnämna Roberta och My till vår koncernledning kommer göra oss ännu mer samordnade och effektiva när vi ska ta vår streamingtjänst Viaplay till 10 nya marknader fram till 2023, säger Anders Jensen i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är också en viktig milstolpe i vår strävan efter ett jämlikt och diversifierat ledarskap. Jag är stolt och glad över att vi internt har så många talangfulla framtida ledare med olika bakgrund som kan spela en avgörande roll i vår framgång.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev