Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag29.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Två kvar i kampen om Kanal 5 – men finansiella oron hotar affären

Publicerad: 28 November 2012, 09:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:01

Discovery Communications och Providence Equity Partners uppges vara de enda budgivarna kvar i kampen om SBS i Norden. Prislappen riskerar nu att dras ner till följd av oron i den europeiska ekonomin.


Ämnen i artikeln:

SBS TVProsiebenKanal 9Kanal 5

Discovery och riskkapitalbolaget Providence gör upp i slutstriden om den tyska mediejätten Prosieben Sat 1:s nordiska tillgångar i SBS, som bland annat innefattar Kanal 5 och Kanal 9, TV Norge, samt Kanal 5 and Kanal 4 i Danmark. Det uppger Financial Times.

Enligt tidningen bedöms i nuläget prislappen landa på mellan 9,9 och 11,3 miljarder kronor, vilket är en bit under de minst 12 miljarder kronor som Prosieben Sat 1 har hoppats på.

Prislappen förväntas dras ner till följd av oron i den europeiska ekonomin, en utveckling som i värsta fall kan stoppa affären. Detta eftersom Prosieben Sat 1:s ledning tidigare har gjort klart att SBS bara säljs om bolaget uppnår ett ”väldigt, väldigt bra pris”.

På den svenska tv-marknaden följs affären med stort intresse av medieköparna, som håller tummarna för att Discovery tar över Kanal 5 och dess systerkanaler i Norden.

– Det bästa för branschen är om ett medie- eller kanalhus köper SBS, dock inte ett stort befintligt. De är till skillnad mot ett riskkapitalbolag mer långsiktiga och ansvarstagande när det gäller den kommersiella tv-branschen, har Johan Eidmann, vd på mediebyrån Bizkit, tidigare sagt till dagensmedia.se.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.