Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV8 pausar Aschberg och Adaktusson

Publicerad: 1 Juni 2010, 13:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:48

TV8 stoppar all egenproduktion som kanalen under våren sände kl 22.00, kan Dagensmedia.se avslöja.


Ämnen i artikeln:

TV8Robert AschbergLars Adaktusson

Därmed blir det ingen fortsättning till hösten för varken Robert Aschbergs eller Lars Adaktussons talkshows eller programmen "Lex Alonso" samt det omtalade "Mauro&Pluras kök".

-  Det hade varit spännande att fortsätta utvecklingen av "Angeläget". Nu blir det inte så och då accepterar jag självfallet det beslutet, säger Lars Adaktusson till Dagensmedia.se.

Adaktussons program har dragits med dåliga tittarsiffror och finns inte bland de hundra mest sedda programmen i vår på TV8. Av de egenproducerade programmen är det bara "Mauro&Pluras" kök som lyckats kvala in på listan. Den brittiska serien "Morden i Midsomer" lockade däremot som mest 296 000 tittare till kanalen.

- Om enbart tittarsiffror hade styrt skulle all samhällsproduktion varit nedlagd för länge sedan. De senaste säsongerna har TV8:s samhällsprogram haft bättre tittarsiffror än tidigare, säger Lars Adaktusson.

Kommer du att sluta på TV8?

- Jag har fått en förfrågan om att vara programledare för ett helt nytt program. Någon gång ska jag sluta men just nu har jag inga sådana planer.

Max Lagerbäck, presschef på MTG TV, bekräftar uppgifterna om att inget av programmen kommer tillbaka i höst, men vill inte gå med på att de är nedlagda.

– Robert Aschberg har för mycket att göra i TV3 och hinner därför inte med det programmet i höst. Gällande Lars Adaktusson är vi nöjda med programmet men inte med tittarssiffrorna. Därför kommer vi att försöka hitta ett nytt, större program till honom, som kan leverera bättre ratings, säger han.

Samma sak gäller "Lex Alonso", säger han.

– Men inget av de här programmen har lagts ned.

Enligt Max Lagerbäck kommer ett flertal nya egenproduktioner att presenteras senare i vår.

Av: Tonchi Percan

red@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.