Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV6 ska sända e-sportturnering

Publicerad: 24 juli 2013, 12:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

TV6 ska livesända The International – e-sportvärldens VM i grenen Dota2.


Ämnen i artikeln:

TV6

Mellan 7-11 augusti hålls The International i Seattle. Här tävlar 16 lag om världsmästartiteln i e-sporten Dota2 och om en prissumma på totalt 18 miljoner kronor.

Hela turneringen kommer att sändas i TV6 webb-tv-kanaler TV6play och TV6.se. Under de två sista dagarna kommer TV6 att livesända i samarbete med produktionsbolaget Dreamhack.

– E-sport är den perfekta underhållningen för den digitala ungdomsgenerationen och vi ser ett accelererande intresse och tillväxt för varje turnering som hålls säger Robert Ohlén, vd för Dreamhack i ett pressmeddelande.

Bevakningen av The International är ett led i kanalens satsning på e-sport. Redan tidigare har kanalen rekryterat ett antal e-sportbloggare, däribland Johan Lucchesi och Jonathan Berg.

– För oss är E-sport som vilken annan sport som helst. MTG har alltid varit bäst på sport och därför är vi väldigt stolta över att kunna välkomna e-sport till TV6, säger Jessica Grunewald, onlinechef MTG TV i pressmeddelandet.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

TV6

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.