Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV6 anklagas för att vara transfobiska – vill inte be om ursäkt

Publicerad: 27 januari 2014, 09:23
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:49

TV6 anklagas för att vara "transkvinnohatiska". Men MTG TV vill inte be om ursäkt för den kritiserade "Two and a half men"-trailern.


Ämnen i artikeln:

MTG TV

Det är i de sociala medierna som MTG och TV6 får hård kritik för en trailer för ett avsnitt i komediserien "Two and a half men".

" Snälla sluta köra den där transkvinnohatiska trailern, "had sex with a woman that used to be a man" eller vad det nu är han säger. Sjukt kränkande för transkvinnor och transtjejer. Varför skulle det vara så äckligt att ha sex med en kvinna/tjej som genomgått en könskorrigering. Dessutom trist att ni räknar bort transpersoner som tittare", skriver privatpersonen Linnea Eriksson på Facebook.

Flera personer har nu kopierat Linnea Erikssons inlägg och publicerat det på kanalens Facebook-sida. Även på Twitter hörs upprörda röster.

Men trots mängden arga kommentarer tar MTG TV lätt på kritiken.

– ”Two and a half men” är en av världens mest framgångsrika sitcoms och vi har inte för avsikt att gå in och censurera vare sig humorn i programmet eller dess trailers. Deras signum är att de driver med allt och alla, säger MTG TV:s presschef Max Lagerbäck till Dagens Media.

Enligt Linnea Eriksson har det kritiska inlägget nu plockats bort från Facebook-sidan. Men enligt Max Lagerbäck stämmer det inte.

– Nej, det ligger kvar. Det är väldigt lätt att bevisa.

Någon ursäkt är heller inte att vänta från kanalen.

– Alla har inte samma typ av humor och humor provocerar ibland. Jag ser ingen anledning att be om ursäkt.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

MTG TV

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev