Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 visar SD-filmen

Publicerad: 1 september 2010, 12:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:40

På onsdagseftermiddagen fick Sverigedemokraterna beskedet från TV4 om att de sänder den alternativa versionen.


– Jag har pratat med Sverigedemokraterna och berättat att vi ska visa filmen, säger Gunnar Gidefeldt, kommunikationsdirektör på TV4.

Varför?

– Den första filmen stoppade vi eftersom vi ansåg att den stred mot våra riktlinjer och att det var risk för brott. Den här anser vi inte göra det.

Beslutet är, naturligtvis, inte helt okontroversiellt. Enligt mediebyrån MEC har ungefär hälften av deras kunder sagt att de inte vill ligga i samma reklamblock som Sverigedemokraterna. Samtidigt har tidningen Metro valt att nobba Sverigedemokraterna för att de anser att deras annonser skulle smutsa ned miljön för andra annonsörer. Det har även ett antal större sajter gjort.

Har ni resonerat kring hur era andra annonsörer kan reagera på att ligga i samma block som ett så pass kontroversiellt parti?

– Det är en dialog vi får ha med alla annonsörer. Som annonsör i TV4 får man räkna med att ha en annons placerad bland andra annonsörer. Och sedan ett tag tillbaka finns det politiska annonsörer, säger Gunnar Gidefeldt.

Ni är inte rädda att reklamköpare ska dra sig ur?

– Vi har varit väldigt tydliga med vad som gäller kring den politiska reklamen och det har även varit väldigt väl bevakat i medierna. Jag tror inte att det har undgått någon marknadschef att det finns politisk reklam i vår kanal.

Martin Schori

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev