Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4: "Vi slår konkurrenterna"

Publicerad: 3 September 2013, 12:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

I lördags gick TV4 News i graven. Igår lanserades play-baserade TV4 Nyheterna Live. Ett styrkebesked, enligt kanalens chefer.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaTV4 NewsTV4

De röda siffrorna blev för röda för Bonnierkoncernen och därmed stängdes Sveriges enda renodlade nyhetskanal, TV4 News, ner nu i helgen.

Efter sista sändningen i lördags var det dock dags för comeback. Med Nyheterna Live, som lanserades igår, räknar TV4 med att behålla tittarna.

– Igår slog vi konkurrenterna klart vad gäller både det väntade trafikkaoset i Stockholm och alliansens budgetutspel, säger Andreas Haglind, redaktionschef på TV4, till Dagens Media.

TV4 Nyheterna Live menar att de slog webb-tv-konkurrenterna på fingrarna, både gällande nyheten om Prinsessan Madeleines graviditet och Microsofts förvärv av Nokia. Enligt Andreas Haglind tog även Svenska Dagbladet och Dagens Industri rygg på Nyheterna Live när det kom till telekom-uppköpet.

Kajsa Gudmundson, planeringsredaktör och en av de drivande bakom TV4s nyhetssatsning, är också nöjd med nystarten.

– Det känns jättebra. Vi har gott självförtroende när det kommer till nyheter och vi mobiliserar oss väldigt snabbt när det händer något och det är en god bekräftelse på detta, säger hon.

Inför president Obamas Sverigebesök imorgon kommer Nyheterna Live storsatsa. Med livesändning från morgon till sent in på natten är förhoppningarna stora. Förutom Anna Lindmarker i studion och Anders Kraft som programledare på fältet, kommer flera av redaktionens tyngre reportrar se till att tittarna inte missar något från det prestigefyllda besöket.

Något speciellt spektakulärt?

– Det skulle vara vår Obama-cam, som följer presidenten live under hela hans dygn i Stockholm, säger Kajsa Gudmundson.

Gustav Thunander

Ämnen i artikeln:

Barack ObamaTV4 NewsTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.