Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"TV4 väljer pengarna framför mänskliga rättigheter”

Publicerad: 19 Januari 2011, 09:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:24

SSU-ordföranden går till rasande angrepp på Jan Scherman då han tackat nej till en porrdebatt i Nyhetsmorgon.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanTV4

Dagensmedia.se har tidigare rapporterat om porrbråket i TV4-gruppen. I dag skulle TV4-gruppens vd Jan Scherman och SSU:s ordförande Jytte Guteland debattera ärendet i Nyhetsmorgon och Sveriges Radio.

Men Jan Scherman valde att tacka nej till debatten, vilket har fått Jytte Guteland att uttrycka stark kritik mot vd:n.

– Jag tycker att det är mycket beklagligt att han väljer en sluten väg och lägger locket på. Här hade han haft en chans att förklara varför man avviker från de etiska regler man tidigare haft, säger Jytte Guteland.

Varför är det viktigt att debattera porren i Canal Plus?

– I dag är TV4 en större och mer inflytelserikt kanal än någonsin. För många i den yngre generationen har TV4 nästan blivit som public service, därför är kanalens beslut väldigt viktiga, säger Jytte Guteland och fortsätter:

– Här lämnar TV4 arbetet kring de mänskliga rättigheterna och väljer istället pengarna som porren genererar. Jag hade gärna hört Jan Scherman förklara det.

Varför tror du att Jan Scherman inte ville ta debatten?

– Jag misstänker att han är rädd för att hans argument inte ska hålla. TV4 har länge försökt hålla en hög svansföring kring etik, nu väljer man istället pengarna framför de mänskliga rättigheterna. Jag tycker också att det är märkligt att Jan Scherman inte respekterar sin egen kanal när Nyhetsmorgon vill debattera saken.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Jan SchermanTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.