Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 utser nordisk dramadirektör

Publicerad: 25 juni 2020, 06:06

Piodor Gustafsson utses till nordisk dramadirektör på TV4 Media.

Foto: Jesper Brandt

TV4 Media skapar en ny tjänst som nordisk dramadirektör. Producenten Piodor Gustafsson får nu ansvar för allt utbud av scripted content.


Ämnen i artikeln:

TV4

Piodor Gustafsson är flerfaldigt prisbelönad, senast med en Guldbagge för filmen ”Gräns”. Han har även varit medproducent till filmen ”The Wife” där titelrollens Glenn Close vann en Golden Globe och Oscarsnominerades. För C More och TV4 har han nyligen producerat serierna ”Dirigenten” och ”Sthlm Rekviem”, han har startat och drivit produktionsbolaget Spark, och har bland annat också varit beställare för kultur och drama på SVT och filmkonsulent på Svenska Filminstitutet.

– Det ska bli väldigt roligt och inspirerande att komma in och ta det yttersta ansvaret för det samlade utbudet av scripted content i bolaget. Josefine Tengblad och hennes svenska team liksom Jani Hartikainen och hans finska dito gör ett fantastiskt jobb och det ska bli både spännande och utmanande att tillsammans göra TV4, C More och MTV till förstavalet för de tittare och användare som älskar scripted, säger Piodor Gustafsson, i ett pressmeddelande.

Tjänsten som nordisk dramadirektör är helt ny på TV4 Media. Piodor Gustafsson kommer att rapportera till bolagets innehållsdirektör Åsa Sjöberg.

– Piodor är en av branschens mest erfarna, kunniga och välmeriterade personer. Därför känns det helt fantastiskt att han ansluter till vårt lag när vi nu tar ett samlat grepp i Norden och Baltikum, säger Åsa Sjöberg i pressmeddelandet.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev