Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 tvingas böta kvarts miljon

Publicerad: 1 November 2013, 10:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:57

Trots överklagandet står det nu klart – TV4 ska böta 250 000 kronor för att ha brutit mot reglerna om annonsavbrott och otillbörligt gynnande.


Ämnen i artikeln:

TV4

Det var i ett nyhetsinslag i TV4 som Amelia Adamo fick visa upp ett exemplar av kändistidningen S. Hon beskrev tidningen som en "vinstmaskin med fingertoppskänsla”.

Ett säljknep enligt Granskningsnämnden, och ett brott mot lagen. Enligt Kammarrätten gynnades S kommersiellt, då det inte fanns någonting informativt för tittarna i inslaget.

I sin överklagan till Högsta förvaltningsdomstolen hävdar TV4 att inslaget inte gynnande några kommersiella intressen, och kanalen påpekar att inslaget inte uppmuntrade till varken inköp eller sälj.

Trots överklagandet så slår Högsta förvaltningsdomstolen fast beslutet då man väljer att inte ta upp ärendet.

– Det finns ingenting mer för oss att göra nu. Men vi står fortfarande fast vid att det var ett nyhetsinslag som alla andra, säger Magnus Törnblom, ansvarig för företagsinformation på TV4, till Dagens Media.

Malin Ljungberg

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.