Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 tar bort Tinas besök i Jerusalem efter kritiserad repris

Publicerad: 4 mars 2015, 11:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:11

Söndagens repris av ”Tina på besök” har väckt starka känslor. Nu tar TV4 bort det kritiserade avsnittet från sin sajt.


Många upprörda röster hördes i början av veckan efter att TV4 i söndags sänt ett avsnitt av matlagningsprogrammet ”Tina på besök” i repris. I programmet besöker stjärnkocken festfixaren Micael Bindefeld.

En del av avsnittet utspelar sig i Jerusalem. I segmentet omnämns Jerusalem som ”Israels hjärta”. Formuleringen, tillsammans med ett antal andra uttalanden, har uppfattats som okritiskt och stötande av vissa, bland annat av Palestinagrupperna i Sverige, något som Dagens Media berättat om tidigare.

Nu är avsnittet borttaget från TV4:s sajt.

Redan första gången programmet sändes fick det kritik. Malin Lindborn, presschef på TV4, skriver till tidningen Världen i dag i ett sms att:

" Givet att programmet fick viss uppmärksamhet redan i höstas och vår avsikt inte är att göra något politiskt ställningstagande borde vi inte ha repriserat det. Vi vill inte ge fokus på de här frågorna i ett matlagningsprogram. Med det sagt, vi är medvetna om att det finns flera sidor och vi vill inte ta ställning åt något håll – där har vi brustit i våra rutiner."

LÄS ÄVEN:

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.