Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 svarar på kritiken

Publicerad: 25 Oktober 2013, 13:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:58

Viveka Hansson, programdirektör på TV4 svarar på kritiken från Nyhetsbolagets journalistklubb.


Ämnen i artikeln:

TV4

Tidigare i dag gick journalistklubben på Nyhetsbolaget och TV4 ut i ett öppet brev till TV4:s ledning och protesterade mot nedläggningen av TV4 Stockholm. I TV4:s medieblogg, under rubriken "Vi måste välja och välja bort" svarar nu programdirektör Viveka Hansson på kritiken.

"Jag vill understryka att man ibland måste ta bort sådant som är bra, för att göra sådant vi tror kan bli ännu bättre. Vi måste välja."

"Stockholm är inte för stort för att kunna bevakas lokalt. Men det är svårare att vara lokalt angelägen i en stor region som Stockholm, på några minuter i en linjär sändning, än på en mindre ort. Vi prioriterar nu lokal bevakning linjärt i våra övriga 24 editioner runt om i landet, och att utveckla journalistiken för andra digitala plattformar", skriver hon.

Hon skriver också att Nyhetsbolaget ska fortsätta bevaka Stockholm för TV4:s räkning.

"Vi känner oss från TV4:s sida trygga med att Nyhetsbolaget ser till att den kompetensen finns. Hur Nyhetsbolaget väljer att organisera sig är dock en fråga för det bolaget."

I övrigt hänvisar Viveka Hansson till det svar hon gav i samband med att fackklubbarna på SVT och SR kritiserade nedläggningen.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.