TV4 stuvar om i sin tablå - "Inte en reaktion mot Black Widows"

2016-02-09 11:23 Anton Äng  
"Lillelördag" har blivit flyttad från onsdag till torsdag. Foto: Printscreen

Programmet "Lillelördag" som skulle ha sänds nu på onsdag byter plats i tablån med "Renés brygga" som vanligtvis sänds på torsdagar. "Lillelördag har inte gått så bra som vi har hoppats", säger Crille Andersson, exekutiv producent för Lillelördag.

"Lillelördag" är TV4:s humorsatsning med Per Andersson och Lotta Engberg. Programmet sänds från Liseberg på onsdagar och namnet "Lillelördag" anspelar just på att onsdagar i folkmun brukar kallas just det. Efter omkastningen i tablån kommer "Lillelördag" framöver sändas på torsdagar klockan 21.00 och "Renés brygga" på onsdagar klockan 21.00.

Crille Andersson, exekutiv producent för "Lillelördag" är nöjd med programmet men hade hoppats på högre tittarsiffror.

– Vi har gjort analyser och kommit fram till att det blir bättre att flytta programmet. Det är inte en reaktion mot TV3:s program "Black Widows". Vi har haft en bra rating och vår förhoppning var att "Sveriges Mästerkock" skulle lyfta tittarantalet, men så har det inte blivit. Vi hade hoppats på lite högre tittarsiffror, men samtidigt har vi legat stabilt runt en halv miljon tittare.

Går inte namnskämtet "Lillelördag" förlorat nu när ni byter dag?

– Jo, det var det första jag tänkte på. Ett program som heter onsdag, men som går på torsdag låter ju konstigt, men jag är säker på att programmets tittare hittar till programmet ändå. Vi får göra något roligt av hela situationen, säger han till Dagens Media.

Anton Äng

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt