Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 straffas för reklam i Sagan om ringen

Publicerad: 7 Maj 2015, 06:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:02

Bröt för reklam mitt i en drömsekvens i långfilmen.


Ämnen i artikeln:

GranskningsnämndenTV4

Granskningsnämnden för radio och tv anser att TV4 stridit mot bestämmelsen om inplacering av annonsavbrott då kanalen brutit för reklampaus mitt under en nyckelscen i långfilmen Sagan om ringen förra sommaren.

Reklampausen gjordes under en drömsekvens där huvudpersonen Frodo håller på att dö i armarna på karaktären Arwen och Granskningsnämnden menar att avbrottet placerades i en så kallad cliffhanger-situation och påverkade filmens "integritet och värde".

TV4 skriver till sitt försvar att "den publik som föredrar ett annat sätt att ta del av en berättelse har alla möjligheter att välja att hyra aktuell film eller prenumerera på en premiumkanal".

Förvaltningsrätten väljer nu att gå på Granskningsnämndens linje då de anser att "annonsavbrottet har placerats mitt i ett dramatiskt händelseförlopp och inte där det naturligt kunde ha skett ett avbrott i programmet". TV4 måste därför betala en straffavgift på 25 000 kronor.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GranskningsnämndenTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.