Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4: ”Stora format blir ännu större”

Publicerad: 8 December 2015, 22:02
Uppdaterad: 9 December 2015, 10:53

Våren hos TV4-Gruppen bjuder bland annat på egenproducerade jätteformat, sport och ännu mer humor.


Ämnen i artikeln:

TV4

En helsvensk prime time-tablå i TV4 har gjort att kanalen haft sin bästa höst på flera år, berättar TV4-Gruppens kanaldirektör Mathias Berg.

Till våren satsar tv-huset på ännu mer egenproduktion.

– De riktigt stora formaten blir ännu större. Vi hade i höstas den bästa säsongen av ”Bonde söker fru” och ”Idol” på många år. Generellt går vi in i 2016 med mycket gott självförtroende – PUT-utvecklingen känns bra och den digitala konsumtionen exploderar, säger Mathias Berg.

Under våren fortsätter TV4 med de stora lokalproducerade formaten och tittarna får återigen se program som ”Sveriges Mästerkock”, ”Let’s dance”, ”Johan Falk” och ”Maria Wern”.

Dessutom blir det en hel del sport med slutspelet i SHL, hockey-VM och fotbolls-EM under det första halvåret 2016.

David Hellenius står bakom en ny komediserie med namnet ”Finaste familjen” som ska sändas i TV4. Det blir även en större humorsatsning i TV12 till våren.

– Vi bygger upp en helt ny humortablå i prime time i TV12. Vi ska köra våra format ”Solsidan” och ”Kontoret”, som vi kompletterar med nyproducerad realityhumor. Svenskproducerat är det som växer och därför satsar vi på det.

I TV4 Play blir det bland annat nya säsonger av ”Brynolf & Jung” och ”Unga föräldrar”. Dessutom ska TV4-Gruppen investera i nya play first-format – Mathias Berg är dock förtegen om vilka.

Vilka förväntningar har du på tittandet?

– Jag tror att PUT:en kommer att ha en ganska gynnsam utveckling – den kommer inte att gå upp, men gå svagt ner till neutral. Den digitala konsumtionen tror jag kommer att fortsätta att explodera. Jag förväntar mig att vi både linjärt och digitalt försvarar vår position och tar andelar.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.