Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 stoppade sågning av Schermans fotbollskupp

Publicerad: 14 november 2011, 08:23
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

Efter Jan Schermans hårt kritiserade kupp på Fotbollsgalan ville TV4-Sporten såga den avgående vd:n i "Kanon och kalkon"-listan. Men inslaget stoppades, avslöjar Aftonbladet.


När Jan Scherman greppade mikrofonen från programledaren Peter Jihde och därmed avbröt hyllningen av det svenska damlandslaget under Fotbollsgalan fick han hård kritik.

Kuppen, som både hånades i de sociala medierna och som orsakade rubriker i tidningarna, skulle alltså även ha sågats i TV4-sporten. Men inslaget stoppades av sportchefen Hans Pekkari. Det avslöjar Aftonbladet.

– Det händer självfallet regelbundet att jag som ansvarig utgivare har synpunkter, säger Hans Pekkari till Aftonbladet.

Enlig honom hade händelsen inte tillräckligt mycket allmänintresse. Han hänvisar också till den sågning av kuppen som TV4-medarbetaren Patrick Ekwall gjorde på bloggen fotbollskanalen.se.

– Att återigen recensera Jan Schermans insats på Fotbollsgalan fem dagar efter att en av våra medarbetare redan kritiserad framträdandet på en annan TV4-plattform kändes för mig inte tillräckligt nytt och allmänintressant för att platsa på "Kanon och Kalkon" i konkurrens med andra ämnen som diskuteras i sportvärlden just nu.

Istället förärades hockeylaget Malmö Redhawks en kalkon efter att ha floppat i Allsvenskan.

Tidigare har Jan Scherman kallat kritiken mot honom för "patetisk", men han ska nu ha gjort en pudel och bett damlandslaget om ursäkt via ett mejl, skriver Aftonbladet.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.