Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

TV4 stoppade Fuskbyggarna

Publicerad: 3 Mars 2011, 07:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:19

Säsongsavslutningen av TV4:s populära program ”Fuskbyggarna” stoppades. Istället fick tv-tittarna nöja sig med en repris.


Ämnen i artikeln:

Fuskbyggarna

TV4 hamnade nyligen i en rejäl kontrovers efter att en 21-årig medverkande i dokumentärserien Svensk Maffia dog under oklara omständigheter några dagar efter att programmet sändes.

TV4 har fått hård ktitik för beslutet att sända programmet, något som enligt anhöriga till 21-åringen skedde mot hans vilja.

Gårdagens säsongsavslutning av Fuskbyggarna – där oseriösa byggare ställs till svars – stoppades i sista stund. Ett beslut som sägs vara grundat på något som har att göra med de medverkande i avsnittet.

– Vi har fått information senaste dagarna som gjort att vi beslutat att inte visa programmet. Det rör de medverkande, mer än så vill jag inte säga, säger Matilda Snöwall till Nöjesbladet.

Som dagensmedia.se berättade tidigare i veckan är ett annat avsnitt av Fuskbyggarna anmält för förtal av en man som medverkade i programmet.

Enligt programmet, som sändes den 19 januari 2011, ska mannen vid upprepade tillfällen ha varit inblandad i konkurser. Dessutom förekom det uppgifter om att han anmälts för grovt bedrägeri.

”Detta är inte sant”, skriver mannen i anmälan, som nu hamnat hos Justitiekanslern.

Sedan tidigare är tre avsnitt av programmet anmälda till Granskningsnämnden. Ett fälldes ett kritiserades och ett friades.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Fuskbyggarna

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev