Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

TV4 startar insamling för Afrika

Publicerad: 22 Juli 2011, 06:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:04

Tillsammans med Unicef, Röda korset och Rädda barnen har TV4-gruppen startat insamlingen "Hopp för Afrikas horn".


Ämnen i artikeln:

Röda KorsetUnicefRädda BarnenTV4

Det är med anledning av den svåra torkan – den värsta på 60 år – som insamlingen startats.

Framför allt ska pengarna gå till barn i länderna på Afrikas horn, som drabbats värst.

– Rädda barnen, Röda korset och Unicef finns på plats och hjälper redan i dag människor som drabbats av den extrema torkan på Afrikas horn. Det går att med relativt enkla medel rädda liv men det behövs mycket mer pengar. Med TV4-Gruppens hjälp hoppas vi engagera svenska folket, i dagens värld borde inga barn behöva dö av svält, säger Unicefs vice generalsekreterare Per Westberg i ett pressmeddelande.

Navet i kampanjen – som drar igång den 23 juli – blir Nyhetsmorgon. Under en vecka kommer programmet gästas av bland annat Unicef-ambassadören och komikern Mark Levengood och Rädda barnens generalsekreterare Elisabeth Dahlin.

TV4 skickar också ett nyhetsteam för att rapportera från området.

– Det är en självklarhet för oss att ställa upp och göra allt vi kan för att hjälpa organisationerna att få in så mycket pengar som möjligt. Vi vill hjälpa till med att informera och berätta om katastrofen så att så många som möjligt kan vara med och bidra, säger TV4:s varumärkes- och csr-chef Elisabet Heimbürger i ett pressmeddelande.

Kampanjen kommer också att synas i flera trailers på TV4:s kanaler samt i på kanalens sajt.

Dante Thomsen


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.