Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 sparkar Alexander Bard från Talangjuryn

Publicerad: 15 juni 2020, 06:21

Alexander Bard kommer inte att få medverka som jurymedlem i ”Talang” efter sin attack mot Black lives matters-rörelsen.

Foto: TV4/Cmore

Alexander Bard fick i helgen lämna sitt uppdrag som jurymedlem i TV4:s storsatsning ”Talang”. Det efter en tweet där han bland annat skrivit att svarta människor ska sluta göra sig själva till offer.


Ämnen i artikeln:

TV4Alexander BardTalang

Efter en uppmärksammad tweet i helgen där Alexander Bard bland annat påstod att svarta människor ljuger samt skrev att de ”måste sluta vara beroende av välfärd, komma ut ur fängelse och bli hjältar i stället för självutnämnda offer” beslutade TV4 att utesluta honom ur Talangjuryn.

Men det skedde inte omedelbart. Först sade TV4 att kanalen inte kan ta ansvar för hur Alexander Bard uttrycker sig privat. Det var först efter att produktionsbolaget bakom programmet legat på tv-huset som beskedet att han fick lämna kom, rapporterar Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: TV4 tyst om Alexander Bards angrepp på Peter Wolodarski

Det är inte första gången Alexander Bard hamnar i blåsväder för sitt sätt att utrycka sig. I januari rapporterade Dagens Media om hur ett infekterat bråk mellan Alexander Bard och DN:s chefredaktör Peter Wolodarski blossat upp. I ett Facebook-inlägg beskrev Alexander Bard Peter Wolodarski ”lilla kräk” och ”falsk jävel”. Då ville TV4 inte kommentera hur man såg på Alexander Bards angrepp.

LÄS OCKSÅ: Experten om tystnaden kring Paolo Roberto: ”TV4 skyddar sitt eget hus”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Alexander BardTalang

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev