Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 snor ”Svenska Hjältar” från TV3

Publicerad: 24 September 2009, 09:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

Aftonbladet väljer att samarbeta med TV4 om galan ”Svenska Hjältar”.


Aftonbladets kampanj ”Svenska Hjältar” lyfter fram vardagshjälten – en person som visat civilkurage och gjort något modigt för att hjälpa andra.

Kampanjen avslutas med direktsänd – och tårfylld – gala. Tidigare har evenemanget sänts i TV3 men inför årets upplaga har TV4 tagit över som samarbetspartner.

– Vi har hela tiden varit intresserade av att samarbeta med TV4 eftersom vi ser att vi har ungefär samma målgrupp. Dessutom har TV4 större räckvidd än TV3, säger Liisa Aus, som är projektledare på Aftonbladet.

Schibstedtidningen byter därmed Stenbeck mot Bonnier.

– Det blir en ohelig allians eftersom vi samarbetar med ett Bonnierföretag. Det är häftigt att Scherman och Helin kan samarbeta med ett sådant här projekt, det står över politiken, säger Liisa Aus.

Galan sänds den 14 december, men på söndag smygstartar man med aktiviteter i Nyhetsmorgon. Ett program som kommer att vara mycket involverat i kampanjen.

Anna Fagerström på TV4:s Nyhetsmorgon säger att hon inte vill avslöja exakt vad man ska göra eller om formatet blir annorlunda i och med kanalbytet.

– Svenska Hjältar är en jättebra idé och ett fantastiskt koncept, med vardagshjältar i blickfånget och kändisar i publiken, säger hon.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.