Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 slopar sportsändningarna efter årsskiftet

Publicerad: 31 oktober 2022, 06:53

I fredags meddelade TV4 att man slopar de egna sportsädningarna.

Foto: Janne Næss

Efter årsskiftet upphör TV4:s sportsändningar. I stället inkluderas sportnyheterna i de vanliga nyheterna.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddag

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I fredagens ”Kanon och kalkon” fick tittarna ett oväntat besked, nämligen att sportsändningarna på TV4 läggs ned efter årsskiftet.

– Sportsändningarna kvällstid kommer inte fortsätta vara ett eget program, utan kommer nästa år vara en del av, och integreras i, våra olika nyhetsformat, säger TV4:s sportchef Erik Westberg till Sportbladet.

I stället får den sportintresserade titta på TV4-nyheterna, Efter fem, Nyhetsmorgon, tv-husets evenemangssändningar samt digitalt för att följa vad som sker i sportvärlden.

Patrick Ekwall, som var med och drog i gång sportsändningarna i TV4 hösten 1994, kommenterar nedläggningen i en krönika i Expressen:

”Ur ett nostalgiskt perspektiv tycker jag det är lite sorgligt. Å andra sidan går det att förstå. Tv-sportvärlden ser helt annorlunda ut än när vi klev in i garaget för 28 år en. Idag sänds det sport live ständigt och väldigt få sitter och väntar på en sammanfattning på kvällen. Med sådant som du redan sett eller har vetskap om via så många fler plattformar än de som existerade 1994.”

TV4 har under helgen inte velat svara på varför man landat i beslutet att slopa sportsändningarna. Inte heller har några detaljer kring det nya upplägget avslöjats.

Redan våren 2021 stod det klart att sportens fasta nyhetssändningar i ”Nyhetsmorgon” skulle skrotas. Det i samband med ett stort sparpaket.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev