Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 slår tillbaka mot SVT

Publicerad: 11 Oktober 2013, 14:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:58

Efter kritiken från SVT och SR går nu TV4:s programdirektör Viveka Hansson till motangrepp: "Till skillnad från SVT och SR måste vi finansiera våra egna satsningar".


I ett öppet brev riktade fackklubbarna på SVT och SR tidigare i dag skarp kritik mot beslutet att lägga ner TV4 Stockholm.

Bland annat skrev de:

"Vi oroas över beslutet att inom TV4 sluta sända lokala nyheter från Stockholm. Journalistiken och mediernas demokratiska uppdrag gynnas av en mångfald av röster, likaså hälsosam konkurrens."

Nu bemöter Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle hos TV4-gruppen kritiken. I TV4-gruppens medieblogg skriver hon:

"Till skillnad från SVT och SR, som varje år får en årlig uppräkning av sina medel, måste vi finansiera våra egna satsningar.", skriver hon, och fortsätter:

"TV4 står inför samma stora digitala utmaning som resten av branschen, och vi tänker inte fastna i den papperstidningsfälla många nu kämpar i. De mediebolag som vågat satsa tidigt utan säkra intäkter digitalt, är de som nu klarar sig bäst.

Vi måste förändra. Det innebär att vi ibland måste sluta göra sådant som är bra, för att göra annat som på sikt kan bli ännu bättre."

LÄS OCKSÅ:

 

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.