Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 slår ifrån sig kritiken mot Spring: "Inget brakfiasko"

Publicerad: 8 September 2015, 13:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:52

TV4:s nya tv-satsning "Spring!" har mötts av låga tittarsiffror och stark kritik.


I lördags slog sig 467 000 människor ned och tittade på programmet "Spring!", som är inspirerad av "På rymmen".

Programmet som sändes på bästa sändningstid klockan 20.00 lockade knappt hälften så många tittare som konkurrenten SVT:s program "Atleterna" som sändes vid samma tid.

– Tittarsiffrorna är helt okej, man önskar sig alltid en miljonpublik. Vi har legat på mellan 330 000 och 540 000 tittare vilket är helt okej, säger Anders Edholm, TV4:s presskontakt för "Spring!", till Dagens Media.

Sedan premiären har programmet fått utstå en hel del kritik. Aftonbladets Jan-Olov Andersson presenterar programmet som " ‘Tv-höstens brakfiasko! – ”Spring!” kan vara bland det virrigaste som har visats i svensk tv."

Även Göteborgs-Posten använder ordet "Brakfiasko" och tror att förra lördagens 330 000 tittare kan vara bottenrekordet för ett lördagsunderhållningsprogram på TV4.

Anders Edholm på TV4 menar att de tagit till sig av kritiken och att de försökt förklara programmet tydligare.

– Vi har förstått att det har varit lite svårt att hänga med, men nu har vi försökt förklara programmet mer utförligt och hoppas då att tittarna ska hänga med bättre. Sen det andra om att det skulle vara ett "brakfiasko" håller vi inte med om, vi får alltid kritik för allt. Vi är nöjda med vårt program men vill såklart alltid bli bättre, säger han.

TV4 har även satsat stort digitalt på programmet, varje dag livesänds åtta timmars tv på webben och enligt Anders Edholm är den runt 20 000 som bänkar sig varje dag för att ta del av tävlingen i realtid.

"Spring!"

TV4:s senaste TV-satsning "Spring!" presenteras som en stadsjakt där helt vanliga svenska par, så kallade Springare, hålla sig gömda från fyra jaktlystna kändisar, Jagarna. Varje dag ska Springarna utföra ett uppdrag och Jagarnas uppgift är att hitta dem och fånga dem på bild. Jakten pågår över hela landet och när som helst kan de tävlande dyka upp där du bor.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.