Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 skrotar "Big Brother"

Publicerad: 28 september 2012, 07:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:09

Det blir ingen ny säsong av "Big Brother" i TV11, kan dagensmedia.se berätta.

Ämnen i artikeln:

Anton GlanzeliusTV11Big BrotherTV4-gruppen

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Efter två säsonger på TV11 läggs Big Brother nu på is.

– Vi har bestämt att inte göra en ny säsong av Big Brother nu till våren 2013. Programmet har varit helt avgörande för att sätta TV11 på kartan men det har varit ett av det mest kostsamma projekten i svensk tv-historia, säger Anton Glanzelius, programchef på TV11, till dagensmedia.se.

Enligt Anton Glanzelius kommer kanalen istället att ta in ännu fler amerikanska tv-serier och filmer, och fortsätta att vända sig till en ung målgrupp. Kanalen kommer dock inte sjösätta någon stor egenproduktion för att ersätta "Big Brother".

- Vi ska öka inköpsbudgeten och marknadsföringskraften och marknadsföra våra inköp på ett sätt som vi inte har gjort tidigare. Vi gör en eller två mindre egenproduktioner, men inte någon så stor satsning som Big Brother, säger han och fortsätter:

– Vi har haft svårt att få ihop ekonomin i det enskilda projektet. Istället för att fortsätta med Big Brother flyttar vi in nya satsningar i Sjuan och TV4.

Varför väljer ni just att fokusera på Sjuan och TV4 istället för TV11?

– Vi vet ju sedan gammalt att stora satsningar på TV4 alltid har varit viktiga och att om vi satsar på Sjuan så får det en oerhörd effekt. Så strikt ekonomiskt är det mer fördelaktigt.

Hur ser ni på möjligheten at plocka fram formatet igen längre fram?

– Big Brother har varit en supersuccé tittarmässigt, men också väldigt dyrt. Om vi hittar en bättre ekonomi i projektet så kommer vi att se över programmet. VI älskar ju Big Brother, det är ett av världens bästa format.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev