Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 sjabblade bort nyhet till Ekot

Publicerad: 29 juli 2009, 11:17
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:17

"Det är bara att beklaga", säger redaktören.


Redan för en vecka sedan visste TV4 att Gotlands landshövding, Marianne Samuelsson, tycker att extra generösa regler ska gälla för mäktiga företagare. Det framgår av ett ljudband som spelades in i hemlighet på ett möte med personal på länsstyrelsen i mars. Men trots det blev det inte TV4 som kom med avslöjandet, utan Dagens Ekot med Radio Gotland.

Reportern på TV4 som gjorde inslaget är förbannad. Så här skriver han på Facebook:

“Ekot kör ett Gotlandsjobb som jag gjorde för en vecka sen - åt TV4. Men som redaktören inte sänt för att "det är bra att ha sommarburkar". Nu blev Ekot först, grattis. Man behöver ingen kompetens alls för att va redaktör tydligen...”

När Dagensmedia.se ringer upp reportern vill han inte kännas vid sin egen vrede på Facebook.

- Det är riktigt att inslaget är inspelat vid ett tidigare tillfälle men i övrigt är det inte min sak att kommentera detta. Det är redaktörernas sak att avgöra när inslaget ska sändas.

Anders Palmgren ansvarig utgivare beklagar att TV4 inte sände nyheten tidigare:

- Vi sköt upp publiceringen på grund av krocken med Gotlandsfärjorna och branden i Rinkeby. Det är bara att beklaga att Ekot hann först. Det är en väldigt bra nyhet.

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.