tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 sänder gala till stöd för musikbranschen

Publicerad: 18 januari 2021, 15:00

Martin Stenmarck och Sarah Dawn Finer leder musikgalan ”Don't stop the music” den 30 januari.

Foto: TV4

Lördag den 30 januari livesänder TV4 en gala som arrangeras av insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden för att stötta musikbranschen.

Ämnen i artikeln:

TV4

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Mellan ‪20–22 lördag den 30 januari livesänder TV4 musikgalan ”Don't stop the music” från Hamburger Börs i Stockholm.

Bakom arrangemanget står insamlingsstiftelsen Svenska Musikfonden som har tagit initiativet för att stötta de yrkesgrupper inom musikbranschen som det senaste året har drabbats mycket hårt av de lagar, regler och restriktioner som införts till följd av coronapandemin. Scenografer, ljudtekniker och musiker har alla fått sina jobb indragna.

– Många yrkesgrupper går nu på knäna under pandemins framfart och jag vill att kvällen bidrar till att hylla de yrkesgrupper som finns i min närhet men som kanske aldrig syns längst fram vid mikrofonen eller framför kameran. Det här är en kväll för alla som får musiksverige att leva, säger Martin Stenmarck som tillsammans med Sarah Dawn Finer kommer att leda galan.

De två kommer under kvällen att få sällskap av flera stora svenska namn som Lars Winnerbäck, Tomas Ledin, Molly Sandén, Helen Sjöholm, Peter Jöback, Tommy Körberg, Stor, Benjamin Ingrosso, First Aid Kit, Janice och Frida Öhrn

Förutom att kvällen innehåller uppträdanden så utlovas reportage ”från ett musiksverige som upplevt ett år som inte liknar något annat.”

– TV4 har en lång historia av att bidra till att förvalta och förädla det svenska musikundret. Vi är så glada för möjligheten att kunna sända det här initiativet från Svenska Musikfonden och tillgängliggöra det för hela svenska folket, säger Jonathan Nordin exekutiv producent på TV4.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev